Slik hackes passordet ditt

Slik hackes passordet ditt

Å beskytte passordet ditt er avgjørende for å sikre at din viktigste informasjon forblir beskyttet. Dessverre bruker mange av oss svake passord, noe som øker risikoen for at noen skal kunne stjele og misbruke dem. Hackere bruker ulike metoder og verktøy for å gjette eller stjele passord. Her er vanlige fremgangsmåter og hva du kan gjøre for å beskytte deg!

Bruk av passorddumper

Hvis en tjeneste blir hacket, er brukernes passord ofte det første som blir stjålet. Disse dataene kan deretter selges på forum og også brukes for å teste passord mot andre tjenester.

Med SkimSafe Online overvåkes innloggingsdetaljene dine døgnet rundt, og vi varsler deg umiddelbart hvis vi oppdager mistenkelig aktivitet!

Phishing

Ved hjelp av falske e-poster, telefonsamtaler eller meldinger kan hackere prøve å lure til seg dine innloggingsopplysninger.

Offline-angrep

Mange nettjenester lagrer passord med hash-teknikk i databaser. Hashing er en metode for å kryptere sensitiv informasjon slik at en utenforstående ikke kan lese opplysningene i klartekst. Men med såkalte brute force-angrep kan hackere knekke disse hashene og få tilgang til passordene.

Hva er brute-force?

Brute force er en metode for å knekke passord og annen kryptert data ved systematisk å teste alle mulige kombinasjoner av tegn. Metoden utføres av datamaskiner og kan være tidkrevende. Den er derfor mest effektiv mot svake passord eller dårlige krypteringsmetoder, der antallet mulige kombinasjoner er relativt lavt.

Mann-i-midten-angrep

Dette innebærer at noen infiltrerer kommunikasjonen mellom to parter som utveksler informasjon, utfører innlogging, kjøp eller endrer passord. Et eksempel på en slik metode er DNS-spoofing der hackere “kaprer” IP-adressen bak en nettside og omdirigerer forbindelsen til en annen IP-adresse. Brukeren ender da opp, uten å vite det, på en falsk side som ser ut som den ekte siden.

Skadevare

Hackere kan installere skadelig programvare på datamaskinen din, for eksempel tasteloggere, som logger tastetrykkene dine for å fange opp passord.

Beskytt passordene dine

Det finnes måter å beskytte seg på! For å gjøre det vanskeligere for hackere og beskytte passordet ditt, kan du følge disse trinnene:

  • Bruk unike passord for hvert konto for å unngå at et databrudd rammer alle kontoene dine.
  • Opprett lange passord som er vanskelige å gjette ved å bruke en kombinasjon av ord eller en setningsstruktur.
  • Aktiver tofaktorautentisering for ekstra sikkerhet ved å kombinere passord med en verifiseringskode som sendes til telefonen din.
  • Unngå å følge standardmodellen for passord som krever en stor bokstav og et tall. Plasser tegn og store bokstaver på forskjellige steder for å gjøre gjetting vanskeligere.
  • Bruk en tjeneste som overvåker innloggingsopplysningene dine og advarer hvis de dukker opp i lekkasjer.
  • Bruk en passordhåndterer for å generere og håndtere unike og sikre passord.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Hvorfor øker datainnbruddene?

Hvorfor øker datainnbruddene?

Hvorfor øker datainnbruddene? I en stadig mer digitalisert verden, der informasjon er nøkkelen til suksess og makt, har datainnbrudd blitt…
Advarsel om falske kjøpsbekreftelser

Advarsel om falske kjøpsbekreftelser

Advarsel om falske kjøpsbekreftelser Vær oppmerksom på falske kjøpsbekreftelser under Black Week og julehandelen. Vi vil på nytt advare mot…
E-bløffernes høytid

E-bløffernes høytid

E-bløffernes høytid November og desember genererer nye shoppingrekorder hvert år, og 2023 blir nok ikke noe unntak. Men sammen med…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.