Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere

”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel. Ifølge politiet begynte kriminelle i Sverige å rette seg mot personer i Norge for cirka 5 år siden.

Olga-svindelen

I 2019 oppdaget politiet at kriminelle rettet seg mot eldre kvinner gjennom den såkalte Olga-svindelen. Telefonbedrageriene valgte spesielt ut kvinner i 80-årene og lurte på kort tid et stort antall ofre. Under etterforskningen viste det seg at en av gjerningsmennene var en fremtredende yrkeskriminell i Sverige som utførte grove voldshandlinger som skyteepisoder og sprengninger.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Fortsetter økningen

Siden da har både svindel og den svenske involveringen fortsatt å øke, spesielt når det gjelder vishing og smishing. Utviklingen merkes av mange, ikke minst norske banker. I en pressemelding skriver banken DNB at:

Koblingen mellom svindel og organiserte kriminelle nettverk har blitt tydeligere. DNB har i løpet av høsten 2023 fulgt en svensk gjengmiljø som opererer i Norge og begår svindel mot våre kunder.

En stor felles markedsplass

Stefan Larsson er koordinator på den svenske nasjonale operative avdelingen i politiet – NOA, og er godt kjent med svindelproblematikken. Han mener at svindlerne ikke ser Norden som enkeltstående land, men som en stor felles markedsplass for svindel. 

Svindel er sannsynligvis bare begynnelsen. Det svenske narkotikamarkedet begynner å bli mettet, og selv da vender den organiserte kriminaliteten blikket mot Norge. Samtidig har den svenske politiet tilpasset seg og forstyrrer gjengene stadig mer, noe som kan gjøre Norge enda mer attraktivt, mener Stefan Larsson.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…
3 typer av telefonbedrageri

3 typer av telefonbedrageri

3 typer av telefonbedrageri Statistikken for telefonbedragerier, også kalt vishing, har skutt i været de siste årene, og denne formen…
Unngå svindel i påsken

Unngå svindel i påsken

Unngå svindel i påsken Med påsken rett rundt hjørnet er det viktig å være ekstra oppmerksom på nettet. Svindel har…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.