Svindel gjennom stor bookingside

Svindel gjennom stor bookingside

Skal du bestille en reise til jul? Tenk deg om når du gjør din bestilling!

Bekymringsverdig økning

Akkurat nå ser vi en bekymringsverdig økning av svindel via reisenettsteder. Svindlere bruker stadig mer sofistikerte metoder for å lure uskyldige kunder. De kan sende ut falske e-poster som ligner bestillingsbekreftelser eller betalingsbekreftelser, og be deg klikke på en lenke for å ‘bekrefte’ dine opplysninger.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Stor bookingside kan ha blitt hacket

En av bookingsidene som er hardest rammet, er booking.com. Både norske og internasjonale brukere har rapportert om de falske e-postene som ser ut til å komme fra booking.com. Det mest bemerkelsesverdige er at meldingen har vist seg også i Booking.coms app, noe som har vugget brukerne inn i en falsk trygghet.

Trussel om at bestillingen blir avbestilt

I meldingen blir brukeren informert om at de må bekrefte sin bestilling med en gyldig betalingsmetode innen 12 timer, ellers blir bestillingen kansellert helt. Den som klikker på lenken i meldingen, blir deretter sendt videre til en betalingsside hvor man blir bedt om å oppgi sine betalingsdetaljer. Men det er ikke booking.com som sender disse meldingene, og pengene vil verken hotellet eller den som har sendt dem se røyken av.

Ord mot ord

Det er fortsatt uklart hvordan svindelen har kunnet gjennomføres. Booking.com nekter for at deres egen side skal ha blitt hacket, mens hotellene som har stått som avsender i e-postene hevder at disse meldingene bare kan sendes fra bookingsidens side. Ord står altså mot ord.

Unngå unødvendige risikoer

Så hvordan unngår man å falle i fellen hvis man vil bestille noe? En måte å redusere risikoen på er å betale din bestilling direkte ved bestillingstidspunktet. På den måten kan du følge alle trinnene og forsikre deg om at bestillingen er betalt og klar. Et ytterligere tips er å alltid sjekke med bookingsiden eller direkte med hotellet du har bestilt om meldingen stemmer.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel Vi får mange spørsmål om plutselige varsler som advarer mot virus og…
Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket I dagens digitale tidsalder er våre sosiale mediekontoer som Facebook en viktig…
Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.