Unngå svindel i påsken

Unngå svindel i påsken

Med påsken rett rundt hjørnet er det viktig å være ekstra oppmerksom på nettet. Svindel har en tendens til å øke i høytider, selv om metodene er de samme som tidligere. Her er fem vanlige svindel å være ekstra oppmerksom på i løpet av påskehelgen:

Personlig påskehilsen

Cyberkriminelle prøver å utnytte denne perioden til å infisere brukere med skadelig programvare ved å sende e-post som oppfordrer til å lage en egen påskehilsen. E-postene inneholder ofte en vedlegg eller lenke som fører til et infisert nettsted. Vær oppmerksom på slurvete språk og utførelse, og unngå å laste ned vedlegg eller klikke på lenker fra ukjente avsendere.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Veldedighet

Svindlere utnytter menneskers velvilje ved å starte falske innsamlinger eller utgi seg for å være en etablert organisasjon. Vær forsiktig med e-post eller sosiale medier som ber om donasjoner, og ikke klikk på lenker fra ukjente avsendere.

"Påske-salg"

Svindlere bruker falske nettsider for å lure folk til å bestille en spesifikk vare. Vær oppmerksom på ekstremt gode tilbud og sjekk nettstedets legitimitet før du gjør noen bestilling.

Konkurranser

Unngå å delta i undersøkelser eller konkurranser med fristelsen å vinne noe. Disse kan være ren svindel, og svindlerne kan få tilgang til dine personlige opplysninger og i noen tilfeller også kredittkortopplysninger. Vær ekstra forsiktig hvis du ikke kjenner til nettstedet eller avsenderen.

Ditt pakke kunne ikke leveres

Selv om svindeltypen er så pass godt kjent, fortsetter svindelen å vokse. Svindlere later som de er fraktselskaper og sender e-poster og tekstmeldinger som påstås å inneholde informasjon om uavhentede pakker eller leveringsproblemer. Unngå å laste ned vedlegg eller klikke på lenker fra ukjente avsendere, og vær ekstra forsiktig i høytider når vi bestiller flere varer på nettet.

Vær alltid oppmerksom på e-poster og nettsteder fra ukjente avsendere, og sjekk nettstedets legitimitet før du gjør noen bestilling eller gir fra deg personlige opplysninger.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…
3 typer av telefonbedrageri

3 typer av telefonbedrageri

3 typer av telefonbedrageri Statistikken for telefonbedragerier, også kalt vishing, har skutt i været de siste årene, og denne formen…
Unngå svindel i påsken

Unngå svindel i påsken

Unngå svindel i påsken Med påsken rett rundt hjørnet er det viktig å være ekstra oppmerksom på nettet. Svindel har…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.