Viktigheten av å oppdatere programmene dine

Viktigheten av å oppdatere programmene dine

Er du en av dem som blir irritert når du blir bedt om å oppdatere nettleseren eller en app?

Du er ikke alene, men sannheten er at det kan være en svært viktig sikkerhetstiltak. Ettersom teknologien bak nettsider og apper stadig utvikles, dukker det dessverre opp nye sikkerhetstrusler. Oppfinnsomme svindlere finner stadig nye måter å utnytte svakheter i apper og på nettsider.

Hvorfor bør jeg oppdatere programmene mine?

Utover at du får nye funksjoner, betyr oppdatert programvare en sikrere bruk. Hvert år blir millioner av mennesker rammet av ulike datavirus eller at deres informasjon lekker ut på nettet. Dette kan skyldes at programmet som brukes ikke er oppdatert med de nyeste sikkerhetsprotokollene.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Netthandel

Når du handler på nettet, gir du ofte fra deg informasjon som ikke bør komme i feil hender. Det kan være passord på en nettside, bankkortnummer, koder, eller annen sensitiv informasjon. Selv om du er forsiktig med informasjonen din, kan det være sikkerhetshull du selv ikke er oppmerksom på. Dyktige svindlere kan utnytte disse hullene for å få informasjon som egentlig ikke skal være synlig.

Feil rettes opp

For å forhindre slike inntrengninger, jobber programutviklere konstant med å forbedre sine programmer og apper. Når et problem eller en sikkerhetssvikt har blitt identifisert og rettet, lanseres en ny versjon av programmet, og brukere blir bedt om å oppdatere. For sikker bruk er det derfor viktig at du jevnlig oppdaterer til den nyeste versjonen av apper og programmer.

Hold nettleseren din oppdatert

Nettleseren din gir deg mulighet til å utforske alt som finnes på internett, men det er også viktig å forstå risikoene.

Ved å ha den nyeste versjonen av nettleseren, får du en bedre brukeropplevelse, raskere lasting av nettsider, bedre kompatibilitet med enheten din, og også bedre beskyttelse mot virus og potensielle inntrengninger. Noen nettsider tillater ikke engang at du bruker en eldre versjon av en nettleser da det kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for deg som bruker.

Noen eksempler på populære nettlesere er Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari og Microsoft Edge.

Oppdater appene på telefonen din

De fleste selskaper jobber kontinuerlig med å forbedre appene sine. Noen ganger kan det føles som om det alltid er en oppdatering tilgjengelig. Dette handler ofte om å rette opp i feil, legge til nye funksjoner, eller forbedre opplevelsen.

Seriøse selskaper oppdaterer også for å tette sikkerhetshull som oppdages. I dag finnes det mange apper som lagrer sensitiv informasjon, og dette blir en skattekiste for hackere med dårlige hensikter.

Hvordan oppdaterer jeg?

Hvordan du oppdaterer programmene dine avhenger av hva som skal oppdateres. Skal du oppdatere et program på datamaskinen din, kan du ofte oppdatere det gjennom programvareinnstillingene.

Mange programmer gir deg muligheten til å aktivere automatiske oppdateringer. På denne måten trenger du ikke å oppdatere manuelt hver gang det kommer en ny versjon.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Største nettverkskrasjet i historien?

Største nettverkskrasjet i historien?

Største nettverkskrasjet i historien? En feilaktig oppdatering fra cybersikkerhetsselskapet Crowdstrike førte til en global IT-kollaps på fredag. Vi går gjennom…
Sommer, sol... og svindel

Sommer, sol... og svindel

Sommer, sol… og svindel Ingenting nytt under sommersolen, men like viktig å huske på! Sommeren er en populær periode for…
Bli ikke lurt med BankID

Bli ikke lurt med BankID

Bli ikke lurt med BankID Selv om vi alle vet at man skal være forsiktig med sitt BankID, fortsetter svindlere…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.