Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Vi får mange spørsmål om plutselige varsler som advarer mot virus og ulovlig aktivitet. Ingen vil få virus på datamaskinen eller telefonen sin, men hvordan vet man hvilke advarsler man kan stole på og hvilke som er falske?

Varsler direkte fra nettleseren

Falske meldinger som advarer om at enheten din er infisert med virus er et vanlig svindelforsøk. Mange av dere har sikkert mottatt en slik e-post en gang. For å unngå at enheten krasjer helt, blir du bedt om å “umiddelbart laste ned anbefalt sikkerhetsprogram og skanne enheten din”. Men visste du at svindlere kan sende lignende advarsler direkte via nettleseren din?

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

"Kan vi sende varsler til deg?"

Når du besøker et nettsted for første gang, blir du vanligvis spurt om det er greit at siden sender varsler til deg. Misledende selskaper og svindlere kan utnytte denne funksjonen for deretter å sende falske advarsler som påstår at enheten din er infisert med virus. Disse varslingene er laget for å se ut som varsler fra antivirusprogrammet, Google eller nettleseren du bruker.

Slik kan de falske virusadvarslene vises som varsler på telefonen din.

Den fellesnevneren

Fellesskapet for alle falske virusvarsler er at de kommer fra et nettsted du har besøkt og ikke fra antivirusappen din. Hvis varselen viser at den kommer fra nettleseren din, for eksempel Chrome eller Firefox, kan du være sikker på at det er en svindelvarsling. Advarselen dukker opp fordi du ved et uhell har gitt et bedragersk nettsted tillatelse til å sende varsler, men de er falske og helt ufarlige.

Fjern falske virusvarsler

Virusvarsler direkte fra nettleseren din er altså ikke ekte. For å fjerne disse varslene må du i stedet redigere innstillingene for nettleseren din.

Slik gjør du det:

  • Gå til innstillingene for nettleseren din og søk etter “innstillinger for varsler” (eventuelt “notifikasjoner” eller “meldinger”).
  • Da får du opp en liste over alle nettstedene som kan sende varsler til deg, fjern alle nettstedene du ikke kjenner igjen.
  • Hvis du er usikker på hvilket nettsted som sender de falske varslene, kan du være føre var og fjerne alle. Du vil bli spurt igjen neste gang du besøker en nettside der du ønsker at de skal kunne sende varsler til deg.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel Vi får mange spørsmål om plutselige varsler som advarer mot virus og…
Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket I dagens digitale tidsalder er våre sosiale mediekontoer som Facebook en viktig…
Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.