Bli ikke lurt med BankID

Bli ikke lurt med BankID

Selv om vi alle vet at man skal være forsiktig med sitt BankID, fortsetter svindlere å lure uskyldige personer. Dessverre er de utrolig dyktige på det de gjør og vet hva de skal si for å få folk til å gjøre som de vil. 

Husk!

  • Banken vil aldri ringe deg angående et pågående bedrageri og be deg legitimere deg med BankID.
  • Hvis en butikk kontakter deg angående et dyrt kjøp som er gjort i ditt navn, la deg aldri bli satt over til sikkerhetsavdelinger eller bank. Legg på og sjekk påstanden på egen hånd.
  • Ha som vane å alltid kontrollere kontaktinformasjon på egen hånd og ikke klikke på ukjente lenker i meldinger.
  • Godkjenn ALDRI noe med BankID som du ikke selv har initiert. Det finnes ingen unntak. Ingen situasjon er så presserende at det ikke finnes tid for deg til å kontrollere informasjonen før du handler.
Falske SMS (smishing), e-poster (phishing) og telefonsamtaler (vishing) er fortsatt svært vanlige! Vær forsiktig hvis noen sier at de kontakter deg fra banken din, en myndighet eller et selskap hvor du er kunde. Disse svindlene bør du være ekstra oppmerksom på i sommer.

Fortsette å snakke om det

Skammen ligger kun på svindlerne, men slik virkeligheten ser ut nå er det viktig at vi er på vakt. Vi vil derfor oppmuntre alle til å fortsette å diskutere problemet. Snakk med nære og kjære om det, spesielt eldre i din omgangskrets, og minn dem ofte på det, selv om det kan føles masete.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Største nettverkskrasjet i historien?

Største nettverkskrasjet i historien?

Største nettverkskrasjet i historien? En feilaktig oppdatering fra cybersikkerhetsselskapet Crowdstrike førte til en global IT-kollaps på fredag. Vi går gjennom…
Sommer, sol... og svindel

Sommer, sol... og svindel

Sommer, sol… og svindel Ingenting nytt under sommersolen, men like viktig å huske på! Sommeren er en populær periode for…
Bli ikke lurt med BankID

Bli ikke lurt med BankID

Bli ikke lurt med BankID Selv om vi alle vet at man skal være forsiktig med sitt BankID, fortsetter svindlere…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.