Advarsel om Facebook-svindel

Advarsel om Facebook-svindel

Vi vil gjøre dere oppmerksomme på en ny metode svindlere bruker for å få tilgang til Facebook-kontoen din. Kaprede kontoer på sosiale medier har dessverre blitt en rutine. Men denne gangen skjer det ikke via Messenger, som vi tidligere har advart om, men via e-post.

E-posten er svært nøye utformet og ligner veldig på Facebooks egen!

Exempel Facebook-svindel

Alt ser riktig ut

Ved første øyekast ser e-posten ut til å komme fra Facebooks sikkerhetsavdeling. De hevder at det har vært en innlogging fra en ny enhet og ønsker derfor å kontrollere at det virkelig var deg. Hvis du ikke gjenkjenner innloggingen, oppfordres du til å klikke videre for å rapportere inntrengningen. Avsenderen for e-posten ser ut til å være security@facebookmail.com.

Skjult avsender

Men, bak avsenderadressen skjuler svindlerne seg. Velger du å svare på e-posten, dukker det nemlig opp helt andre e-postadresser. Den som svarer på e-posten eller klikker på knappen, interagerer altså med svindlerne hvis mål er å få kontroll over kontoen din.ller ikke. 

Exempel Facebook-svindel

Vi hjelper deg

Vær oppmerksom hvis du mottar en slik e-post! Kontroller avsenderen og vær oppmerksom på språket som brukes. Virker det korrekt? Er det noe som skiller seg ut?

Som medlem av SkimSafe Online kan du alltid søke hjelp fra våre erfarne svindel-eksperter for å avgjøre om en e-post er en svindel eller ikke. Videresend e-posten eller ta et skjermbilde og send det til oss, så hjelper vi deg!

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Kraftig økning av bedragerianmeldelser

Kraftig økning av bedragerianmeldelser

Kraftig økning av bedragerianmeldelser Ferske tall fra 2023 viser at bedragerianmeldelsene økte med 12 prosent sammenlignet med året før. Ifølge…
Hva er dropshipping?

Hva er dropshipping?

Hva er dropshipping? Har du hørt om såkalt dropshipping? Det er en forretningsmodell som brukes av mange netthandelsider, for eksempel…
8 vanlige bedrageriformer

8 vanlige bedrageriformer

8 vanlige bedrageriformer I dette innlegget går vi gjennom 8 vanlige bedrageriformer og hva de innebærer. 1. Vishing-bedragerier Gjerningspersonen utgir…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.