Advarsel om Facebook-svindel

Advarsel om Facebook-svindel

Vi vil gjøre dere oppmerksomme på en ny metode svindlere bruker for å få tilgang til Facebook-kontoen din. Kaprede kontoer på sosiale medier har dessverre blitt en rutine. Men denne gangen skjer det ikke via Messenger, som vi tidligere har advart om, men via e-post.

E-posten er svært nøye utformet og ligner veldig på Facebooks egen!

Exempel Facebook-svindel

Alt ser riktig ut

Ved første øyekast ser e-posten ut til å komme fra Facebooks sikkerhetsavdeling. De hevder at det har vært en innlogging fra en ny enhet og ønsker derfor å kontrollere at det virkelig var deg. Hvis du ikke gjenkjenner innloggingen, oppfordres du til å klikke videre for å rapportere inntrengningen. Avsenderen for e-posten ser ut til å være security@facebookmail.com.

Skjult avsender

Men, bak avsenderadressen skjuler svindlerne seg. Velger du å svare på e-posten, dukker det nemlig opp helt andre e-postadresser. Den som svarer på e-posten eller klikker på knappen, interagerer altså med svindlerne hvis mål er å få kontroll over kontoen din.ller ikke. 

Exempel Facebook-svindel

Vi hjelper deg

Vær oppmerksom hvis du mottar en slik e-post! Kontroller avsenderen og vær oppmerksom på språket som brukes. Virker det korrekt? Er det noe som skiller seg ut?

Som medlem av SkimSafe Online kan du alltid søke hjelp fra våre erfarne svindel-eksperter for å avgjøre om en e-post er en svindel eller ikke. Videresend e-posten eller ta et skjermbilde og send det til oss, så hjelper vi deg!

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel Vi får mange spørsmål om plutselige varsler som advarer mot virus og…
Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket I dagens digitale tidsalder er våre sosiale mediekontoer som Facebook en viktig…
Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.