Hvorfor øker datainnbruddene?

Hvorfor øker datainnbruddene?

I en stadig mer digitalisert verden, der informasjon er nøkkelen til suksess og makt, har datainnbrudd blitt en av de mest fremtredende truslene mot bedrifter og organisasjoner. Spørsmålet er: hvorfor?

Digitaliseringen øker sårbarheten

For å forstå årsaken til dette må vi først se nærmere på teknologiutviklingen. Med fremveksten av tingenes internett (IoT) og skytjenester har mengden data som opprettes, lagres og overføres online økt eksponentielt. Selv om digitaliseringen har brakt utallige fordeler, har den også introdusert nye sårbarheter. Hver enhet som er tilkoblet nettverket, representerer en potensiell inngangsport for hackere.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

En lønnsom "bransje"

Samtidig med teknologiutviklingen har også karakteren av cyberkriminalitet endret seg. Det som en gang begynte som enkle virus eller sprell fra enkeltpersoner, har nå vokst til velorganiserte, lønnsomme virksomheter. Kriminelle nettverk bruker avanserte metoder for å infiltrere systemer, ofte med mål om å stjele sensitiv informasjon eller kreve løsepenger.

Det svarte markedet

Den økonomiske insitamentet bak datainnbrudd kan ikke undervurderes. På det svarte markedet kan stjålne personopplysninger, bedriftshemmeligheter eller kredittkortinformasjon selges for store summer. Ransomware-angrep, der hackere krypterer offerets data og krever løsepenger for å dekryptere den, har blitt spesielt lønnsomme.

Gamle systemer øker risikoen

En annen faktor som bidrar til økningen av datainnbrudd er den komplekse infrastrukturen til mange bedrifters IT-systemer. Eldre systemer, som kanskje ikke er designet med dagens sikkerhetskrav i tankene, kan inneholde sårbarheter som er enkle å utnytte. Selv om bedrifter investerer i sikkerhetsoppdateringer, kan det være en utfordring å holde tritt med et stadig skiftende trussellandskap.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Den menneskelige faktoren

Men det er ikke bare teknologi og økonomi som spiller en rolle. Menneskelige faktorer bidrar også betydelig. Uansett hvor robust et sikkerhetssystem er, kan en enkelt ansatts feil – som å klikke på en skadelig lenke i en e-post – gi angripere tilgang til nettverket. Opplæring av ansatte i grunnleggende cybersikkerhet er avgjørende, men til tross for dette forsømmer mange bedrifter dette.

Felles innsats

For å bekjempe økningen i datainnbrudd kreves en kombinasjon av tekniske løsninger, bevissthetstrening og samarbeid på både nasjonalt og internasjonalt nivå. Mange land intensiverer nå sine innsats for å bekjempe cyberkriminalitet, men det er en kontinuerlig kamp.

Vi i SkimSafe er stolte av å være en del av denne kampen, og sammen gjør vi det vanskeligere for bedragere!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…
3 typer av telefonbedrageri

3 typer av telefonbedrageri

3 typer av telefonbedrageri Statistikken for telefonbedragerier, også kalt vishing, har skutt i været de siste årene, og denne formen…
Unngå svindel i påsken

Unngå svindel i påsken

Unngå svindel i påsken Med påsken rett rundt hjørnet er det viktig å være ekstra oppmerksom på nettet. Svindel har…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.