Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

I dagens digitale tidsalder er våre sosiale mediekontoer som Facebook en viktig del av livene våre. Dessverre er de også mål for hackere og svindlere som prøver å stjele personopplysningene våre og spre skadelig programvare. Å få Facebook-kontoen sin kapret kan være en ubehagelig og stressende opplevelse, men det finnes tiltak du kan gjøre for å øke sikkerheten. Her er noen tips for å unngå å få Facebook-kontoen din hacket!

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

1. Bruk et sterkt passord

Velg et unikt og komplekst passord som inneholder både store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Unngå å bruke enkle eller lett gjettbare passord som fødselsdatoen din eller navnet på kjæledyret ditt.

2. Aktiver tofaktorautentisering (2FA)

Tofaktorautentisering legger til et ekstra sikkerhetsnivå ved å kreve en ekstra verifiseringskode i tillegg til passordet ditt ved pålogging. Dette gjør det vanskeligere for hackere å få tilgang til kontoen din selv om de har passordet ditt.

3. Hold nettleseren og appene oppdatert

Sørg for at nettleseren din og Facebook-appen er oppdatert til den nyeste versjonen. Oppdateringer inneholder ofte sikkerhetsforbedringer som kan forhindre at kontoen din blir hacket.

4. Deli aldri sensitiv informasjon

Del aldri passord, koder som du får sendt til deg, eller annen sensitiv informasjon med noen andre – selv om du skriver med noen du kjenner.

5. Vær forsiktig med klikkbare lenker og vedlagte filer

Unngå å klikke på mistenkelige lenker eller åpne vedlagte filer fra ukjente avsendere. Disse kan være phishing-forsøk eller inneholde skadelig programvare som kan kompromittere kontoen din.

6. Overvåk dine aktive økter

Facebook har en funksjon som lar deg se hvilke enheter og steder kontoen din er logget inn på. Gjennomgå jevnlig disse øktene og logg ut fra mistenkelige eller uautoriserte enheter.

Sikrere på sosiale medier

Ved å følge disse enkle tipsene kan du redusere risikoen for å få Facebook-kontoen din hacket og beskytte dine personlige opplysninger mot uautorisert tilgang. Husk å være årvåken og forsiktig på nettet for å holde deg selv og kontoen din trygg mot cybertrusler.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel Vi får mange spørsmål om plutselige varsler som advarer mot virus og…
Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket I dagens digitale tidsalder er våre sosiale mediekontoer som Facebook en viktig…
Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.