Hva er dropshipping?

Hva er dropshipping?

Har du hørt om såkalt dropshipping? Det er en forretningsmodell som brukes av mange netthandelsider, for eksempel shoppingsiden Temu. I dette innlegget går vi gjennom hvordan dropshipping fungerer og hvorfor det har blitt så vanlig.

Ingen lager

Dropshipping tillater et selskap å selge produkter uten å lagre noen produkter selv. I stedet samarbeider de med en grossist eller leverandør som leverer produktene som selges. Når en kunde legger inn en bestilling i nettbutikken, sendes en bestilling til underleverandøren som deretter sender produktet direkte til kunden. På denne måten trenger ikke nettbutikken å håndtere lager, pakking eller frakt – alt dette håndteres av leverandøren.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Hvem tjener på dropshipping?

Fordelene med dropshipping er tydelige for selgeren. Siden man ikke trenger å kjøpe store lagre med varer, er risikoen for tap lavere. Man trenger heller ikke å betale dyre lagerkostnader eller være ansvarlig for at produktene fraktes. Alt dette håndteres av samarbeidspartneren som står bak varen du markedsfører. Et dropshipping-selskap kan dermed teoretisk sett ha ubegrenset med samarbeidspartnere, hvis varer markedsføres i nettbutikken.

Større risiko for forbrukeren

Dropshipping muliggjør ofte lavere priser, noe som er fordelaktig for kunden. Ulempen er at det er vanskeligere å vite hvem som har ansvaret for at produktet leveres korrekt og oppfyller forventningene. Hvis noe går galt kan det være svært vanskelig å få hjelp, og mange selskaper er ikke mulig å kontakte i det hele tatt.

Dyre returer

Risikoene er rett og slett større for forbrukeren. Hvis du vil returnere en vare, må den sendes tilbake til den opprinnelige leverandøren. Leverandøren er altså ikke nettbutikken du har bestilt fra, men deres samarbeidspartner. Den leverandøren kan igjen ha egne regler som ikke fremgår tydelig på nettsiden du bestilte fra. Returen kan måtte sendes over halve jordkloden, med høye fraktkostnader som resultat. Prislappen står kjøperen for.

Slik kjenner du igjen et dropshipping-selskap

Er det mulig å se om et selskap bruker dropshipping? Svaret er ja. Her er noen tegn å se etter:

  • Uklare kontaktopplysninger: det kan for eksempel mangle kontaktmåter eller at selskapet oppgir en privatpersons adresse i stedet for en forretningsadresse.
  • Andre vurderinger: sjekk anmeldelser av nettbutikken i andre fora.
  • Mangelfull informasjon om leveringstid: Leveringstiden kan være lengre enn forventet fordi leverandøren ofte er basert utenfor EU. Vær nøye med å sjekke dette før du fullfører kjøpet.
  • Feilstavelser på nettsiden: Noen ganger finnes det oversettelsesfeil eller merkelige formuleringer på nettsiden. Dette kan være et tegn på at selskapet er utenlandsk og bruker dropshipping.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Største nettverkskrasjet i historien?

Største nettverkskrasjet i historien?

Største nettverkskrasjet i historien? En feilaktig oppdatering fra cybersikkerhetsselskapet Crowdstrike førte til en global IT-kollaps på fredag. Vi går gjennom…
Sommer, sol... og svindel

Sommer, sol... og svindel

Sommer, sol… og svindel Ingenting nytt under sommersolen, men like viktig å huske på! Sommeren er en populær periode for…
Bli ikke lurt med BankID

Bli ikke lurt med BankID

Bli ikke lurt med BankID Selv om vi alle vet at man skal være forsiktig med sitt BankID, fortsetter svindlere…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.