Svindelartikler i sosiale medier

Svindelartikler i sosiale medier

Det er fremdeles vanlig med falske nyhetsartikler som lurer folk til å investere i kryptovaluta og andre “enkle” investeringsmuligheter. Lær deg å gjenkjenne viktige faresignaler og avslør svindelen!

Bruker kjente personer

Gjenkjennelsesfaktoren er viktig for de falske annonsene. Svindlerne vet hva som er aktuelt og hvilke produkter som ofte omtales i mediene. I tillegg blir ofte navn på kjendiser brukt for å gi vekt til artikkelen og produktet.

Falske hyllester

Nye falske artikler publiseres kontinuerlig, og kjendisene som “bekrefter tjenestens troverdighet” skiftes ut. Det kan være Harald Rønneberg, Hanne Krogh, Bjørn Dæhlie eller noen andre kjente personer. I virkeligheten har den offentlige personen ingenting med produktet å gjøre.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Slik avslører du en investeringssvindel

Les vår lengre artikkel om hvordan du avslører en investeringssvindel, og ta en titt på sjekklisten vår nedenfor.

  • Hvem er avsenderen? Ofte står det forskjellige navn og avsendere på ulike steder.
  • Er verktøyet/produktet hyllet av en offentlig person? Da bør du være på vakt.
  • Kontroller detaljer som nettadresse, utforming og dato – stemmer de overens?
  • Tenk over budskapets rimelighet – er det sannsynlig at man kan tjene titusener eller hundretusener av kroner helt risikofritt?

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Mother of all breaches

Mother of all breaches

Mother of all breaches Du har sannsynligvis allerede hørt om den såkalte “superlekkasjen”. I engelskspråklig media har den blitt kalt…
Change Your Password Day

Change Your Password Day

Change Your Password Day Change Your Password Day, eller “Bytt ditt passord-dagen,” er en årlig hendelse som finner sted den…
5 sikkerhetstrender 2024

5 sikkerhetstrender 2024

5 sikkerhetstrender 2024 Basert på kriminalstatistikken fra det foregående året og den nåværende teknologiutviklingen, er det stor sannsynlighet for at…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.