5 sikkerhetstrender 2024

5 sikkerhetstrender 2024

Basert på kriminalstatistikken fra det foregående året og den nåværende teknologiutviklingen, er det stor sannsynlighet for at bedrageriene vil øke i 2024. Vi har tatt fram spåkulen og satt sammen en liste med fem fremtredende sikkerhetstrender for det kommende året.

1. Flere angrep mot bedrifter og organisasjoner

Tyveri av personlig informasjon og bedriftsdata fortsetter å være en stor trussel, spesielt med tanke på den økende mengden data som lagres digitalt. På grunn av dette vil antall cyberangrep mot bedrifter og organisasjoner sannsynligvis fortsette å øke.

Flere og flere bedrifter lagrer store mengder data i ulike skytjenester, som også kan bli mål for angrep.

Eksempel: En stor detaljhandelskjede blir utsatt for et datainnbrudd der millioner av kunders kredittkortinformasjon blir stjålet.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

2. Mer avanserte ransomware-angrep

Parallelt med dette skjer en fortsatt utvikling og sofistikering av ransomware og annen skadelig programvare. Ved å infisere for eksempel en organisasjons programvare med virus, kan bedragere holde hele systemet som gissel og kreve løsepenger for å åpne programmene igjen. Les mer om ransomware her.

3. Større krav på bedre sikkerhet fra banker og myndigheter

Som følge av de økende digitale forbrytelsene, stilles det høyere krav til offentlige aktører som banker og myndigheter. Hittil har den enkelte individ måttet ta den største smellen, spesielt ved BankID-bedragerier, og spørsmålet om hvem som bør bære ansvaret vil bli diskutert flittig i 2024.

Trenden peker mot at bankene må bli mer aktive i å forebygge bedragerier. Det kan dreie seg om å bygge inn bedre sikkerhetssperrer, mer effektiv overvåking og større trygghet for den enkelte bruker.

Eksempel: Krav om kryssignering med BankID slik at store transaksjoner må godkjennes av en annen person, for eksempel et nært familiemedlem. Krav om at overføringer av store summer blir reservert i minst 24 timer slik at pengene kan stoppes hvis man oppdager et bedrageri.

4. Løsninger for gode passord og tofaktorautentisering

Selv om store aktører blir bedre på å bygge sikrere systemer, forsvinner ikke risikoene for den enkelte bruker. Vi spår en større bevissthet om digital sikkerhet blant befolkningen i det kommende året.

Det nye digitale landskapet stiller stadig høyere krav til gode sikkerhetsrutiner, og 2024 kan ikke lenger være året da vi bruker enkle passord som gjentas på flere forskjellige kontoer. Dette blir året flere begynner å bruke passordhåndterere, tofaktorautentisering og overvåkingstjenester som SkimSafe for å beskytte seg på nettet.

5. Økt bruk av AI

Den økte bruken av kunstig intelligens (AI) blir også utnyttet av cyberkriminelle. Med hjelp av AI kan bedragere automatisere og optimalisere sine angrep, skape troverdige bedragerier og utvikle mer sofistikerte skadeprogrammer.

Eksempel: Cyberkriminelle bruker AI for å automatisk generere og sende overbevisende phishing-meldinger som er skreddersydd for hvert offer basert på deres online-atferd.

AI kan også skape såkalte deep fakes – falske videoer som er utrolig vanskelige å skille fra ekte materiale – i hensikt å villede, bedra og spre falske bevis.

Vil du lese mer om AI? Klikk her.

Bedre bevissthet og sikrere systemer

Ja, bedrageriene og de digitale truslene øker. Men, det fører også til en større bevissthet hos den vanlige mannen, samt større krav til samfunnsaktører og myndigheter for økt digital sikkerhet. Det synes vi er bra! Vi ser frem til at 2024 blir året da vi alle blir skarpere på vår digitale sikkerhet og sammen klemmer bedragerne på nesen!

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Kraftig økning av bedragerianmeldelser

Kraftig økning av bedragerianmeldelser

Kraftig økning av bedragerianmeldelser Ferske tall fra 2023 viser at bedragerianmeldelsene økte med 12 prosent sammenlignet med året før. Ifølge…
Hva er dropshipping?

Hva er dropshipping?

Hva er dropshipping? Har du hørt om såkalt dropshipping? Det er en forretningsmodell som brukes av mange netthandelsider, for eksempel…
8 vanlige bedrageriformer

8 vanlige bedrageriformer

8 vanlige bedrageriformer I dette innlegget går vi gjennom 8 vanlige bedrageriformer og hva de innebærer. 1. Vishing-bedragerier Gjerningspersonen utgir…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.