En tryggere jul

En tryggere jul

Vi håper at dere alle får en virkelig fin og herlig jul! Men mellom julestria, pepperkakebaking og innpakningspapir, håper vi at sikkerhetstanken ikke blir helt glemt. For å gjøre det hele enklere, har vi samlet noen viktige grunnpilarer å støtte dere på i løpet av julehøytiden!

Spesialtilbud

Selvfølgelig vil vi alle kjøpe ting til en god pris, og det er ingenting galt i å jakte på et godt tilbud! Men husk at hvis prisen er betydelig lavere enn andre steder, kan det være en advarsel. En velkjent netthandel (helst en du har handlet fra før) er alltid å foretrekke fremfor en ny side du ikke kjenner til eller kan verifisere.

Vær et skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er du alltid beskyttet. Spar opp til 50% på ditt beskyttelse i dag!

Veldedighet

I juletiden er det ekstra mange av oss som ønsker å gi penger til veldedighet. Dessverre øker også antall veldedighetsbløffer i løpet av høytiden. Husk å kontrollere organisasjonen hvis du tenker på å gi penger i julen.

Digitale julekort

Det har blitt stadig vanligere med digitale julekort, og det kan være både gøy og praktisk! Men vær forsiktig med vedlagte filer og lenker i digitale hilsener. Forsikre deg om at de er trygge å åpne før du klikker.

Falske kjøps- og leveringsbekreftelser

Det er ingenting som tyder på at disse falske meldingene vil avta mot slutten av året, snarere tvert imot. Tenk deg både en og to ganger hvis du får en slik melding. Har du ikke bestilt noe og blir usikker – bruk ikke kontaktinformasjonen i meldingen, men gå til firmaets offisielle nettside for å hente kontaktinformasjon.

Vishing

Til slutt vil vi advare mot svindelen der du blir oppringt angående et mistenkt bedrageri i ditt navn. Denne typen bedrageri går ut på å bygge tillit og få deg til å tro at den som ringer ønsker å hjelpe deg. Ofte blir du koblet til “bankens sikkerhetsavdeling” og deretter bedt om å legitimere deg med BankID for å kunne stoppe svindelen. Les mer om denne formen for bedrageri her.

Hold deg ett skritt foran svindlerne. Med SkimSafe er beskyttelsen alltid på plass. Få opptil 50% avslag på ditt beskyttelse nå!

Vil du vite mer?
Se våre blogginnlegg nedenfor for mer informasjon om sikkerhet

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel

Virusvarsler – slik kjenner du igjen en svindel Vi får mange spørsmål om plutselige varsler som advarer mot virus og…
Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket

Slik unngår du å få Facebook-kontoet ditt hacket I dagens digitale tidsalder er våre sosiale mediekontoer som Facebook en viktig…
Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Svensk politi advarer Norge mot svenske svindlere

Politi advarer Norge mot svenske svindlere ”Et smörgåsbord for svindlere” – slik beskriver svensk politi den norske ”markedet” for svindel.…

Synes du denne informasjonen er verdifull? Del med venner og familie på sosiale medier slik at de også kan beskytte seg mot svindel.